Om mig

Bakgrund

Jag har alltid haft behovet av att skapa, på ett eller annat sätt. Jag tror vi alla har det behovet, bara att det tar sig i uttryck olika. När jag var yngre skrev jag och skissade en hel del. Mycket handlade om mina känslor och upplevelser. Det var ett sätt att "dumpa" det någonstans.


Jag drog första penseldraget med akryl för cirka sju år sedan, och efter det har jag varit fast. Det var min syster som pushade mig till att prova efter att jag hade sagt "Jag kan inte måla".

Men jag älskade det. Den härliga känslan av att bara låta färgerna gå in i varandra, blandas och att jag skapade något eget av en enkel vit duk. Med målningen "dumpade" jag inte bara mina känslor, jag försökte göra något vackert av det också. Det blev terapeutiskt, och det har blivit ett sätt att uttrycka hela mig. Mina känslor, drömmar, tankar, intryck och fantasier.


Under senare tid har jag även tagit upp skrivandet igen och diktar till många av mina verk. Vilket jag upplever ger det jag försöker förmedla ett mer djup och starkare budskap. 

Min inspiration

 

Jag inspireras kort och gott av livet och allt det som ryms inom det. Vi människor, våra relationer, våra behov och våra starka känslor. Det som ligger dolt under ytan, djupet i oss. Det mänskliga i att vara människa. Även djur och natur ligger mig varmt om "penseln" och jag länkar ofta djur och människor ihop.  

 

Utformning och medium


Mina konstverk har alltid en känsla eller tanke som jag försöker förmedla antingen genom egen text eller genom egenskrivna dikter. Men sedan är det betrakaren som gör sin tolkning, och det kan se olika ut beroende på vem man är. Jag målar oftast i akryl med jordnära färger, och nästan alla mina tavlor har inslag av av guld eller silver (slagmetall).Följ mig gärna på sociala medier och var med i mina skapandeprocesser